Workshop v rámci projektové aktivity Inovativní přístup KARIPO  – Projekt Krajského úřadu Ústí nad Labem – Podpora úspěšnosti ve vzdělávání v Ústeckém kraji

10. 6. 2022 škola uspořádala workshop pro 10 žáků ze základních škol Dubí 2 a Za Chlumem Bílina. Workshop byl zaměřen na obory vzdělání Kadeřník a Aranžér.

V kadeřnické provozovně budovy A školy žáci byli seznámeni s obsahem kadeřnických prací. V rámci workshopu si vyzkoušeli diagnózu vlasů, měli k dispozici cvičné hlavy, na kterých si zkoušeli natáčení, úpravu vlasů žehlením, kulmováním či krepováním. Na závěr žáci naší školy vytvořili žákům ZŠ denní účesy.

V budově B školy se žáci ZŠ seznámili s oborem vzdělání Aranžér. Žáci si vytvořili papírové přání, vyzkoušeli si malbu na sádrový odlitek a nakonec kreslili na plátěné tašky. Každý žák si odnesl domů originální dárek, který si sám vytvořil.

Cílem workshopu bylo seznámení žáků ZŠ s obory vzdělání Kadeřník a Aranžér tak, aby si žáci dokázali lépe představit co je obsahem daných oborů a zda-li by byl některý z těchto oborů vzdělání vhodný pro konkrétního žáka.