Vyhlášení výsledků soutěže na ilustrace do připravovaných knih o přeživších lidických dětech

Datum: 25.11.2016

Žáci oboru grafický design se zúčastnili soutěže na ilustrace do připravovaných knih o přeživších lidických dětech: „Lidice můj osud, život Marie Šupíkové“ a „Rebel z Lidic, životní příběh Pavla Horešovského“. Knihy navazují na loňské vydání publikace „Cesta tam a zpět aneb Osvětim Františka Lederera“. Náklad každé knihy je 500 ks. Žáci tak měli jedinečnou možnost vyzkoušet si kresbu na specifické zadání, motivací jim bylo zejména otištění jejich práce v knize.

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 53 ilustrací žáků 1. – 3. ročníku oboru grafický design. Ilustrace posuzovala z hlediska provedení kresby, čistoty zpracování a použitelnosti u jednotlivých příběhů odborná porota ve složení: Ing. Mgr. Zdeněk Pešek MBA, MgA. Aneta Bendáková, Bc. Veronika Sigmundová. Do knih bylo vybráno 17 ilustrací. Porota se rozhodla udělit ještě zvláštní cenu poroty 4 žákům za ilustrace, které byly výborně provedeny, ale do knih se již nevešly.

Na vzniku knihy se podíleli zaměstnanci a žáci Střední školy obchodu a služeb v Teplicích. Partnery projektu jsou Ústecký kraj a Památník Lidice. Slavnostní vyhlášení oceněných žáků a křest knih proběhne 13. 12. 2016 od 17:00 v Zahradním domě v Teplicích, vystoupí Pavlína Senić, průvodní slovo Marcel Vašinka a Jarmila Švehlová.

Do knihy „Lidice můj osud, život Marie Šupíkové“ byly vybrány ilustrace žáků:
Marek Kouřimský, Klaudia Krafčíková, Anna Pisingerová, Veronika Sýkorová, Barbora Tomová, Kateřina Vaicová, Zuzana Vojířová, Nikola Zemanová.

Do knihy „Rebel z Lidic, životní příběh Pavla Horešovského“ byly vybrány ilustrace žáků:
Kateřina Hrádková, Marek Kouřimský, Anna Pisingerová, Tereza Smitková, Tereza Stachová, Karina Tandlerová, Leona Karla Vajgertová, Ivan Varga, Jakub Wocker.

Cena poroty: Ondřej Holl, Daniel Olah, Kristýna Mouchová, Kateřina Švandová.
Cena žáků: vyhlášení vítěze žákovského hlasování – pátek 25. 11.

Gratulujeme!

Všichni ocenění žáci a jejich rodiče, sourozenci, přátelé jsou srdečně zváni na křest knihy. Svou účast prosím potvrďte paní Belkové.

Na závěr přikládáme vybrané ilustrace.

Ilustrace do knihy Rebel z Lidic

Ilustrace do knihy Lidice můj osud