Exkurze – Nobilis Tilia s.r.o.

Datum: 17.10.2016

Dne 17. 10. 2016 se uskutečnila exkurze žáků ve společnosti Nobilis Tilia s.r.o., která sídlí na Vlčí Hoře nedaleko Krásné Lípy. Zúčastnilo se 29 žáků oborů Kosmetické služby a Kadeřník.

Společnost Nobilis Tilia se zabývá výrobou aromaterapeutické kosmetiky, vzděláváním a osvětovou činností v oboru aromaterapie od roku 1994. Společnost odmítá z principu živočišné suroviny a pokusy na zvířatech a jedinou živočišnou surovinou ve výrobcích je cenný a účinný včelí vosk. Maximálně využívá suroviny z ekologického zemědělství (bio). Vyrábí bez syntetických a konzervačních látek, a kdykoliv je to možné, jsou produkty 100% přírodní. V případě nutnosti konzervace využívají vlastní, speciálně vyvinutý konzervační systém.

Při exkurzi se žáci nejprve seznámili s historií a současností společnosti. Navštívili sklad jednotlivých surovin a výrobní prostory společnosti, kde byl právě vyráběn pánský kuličkový deodorant. Po té jim byl v obchodě společnosti velice fundovaně představen celý sortiment firmy. Žáci mohli přivonět k různým esenciálním olejům a vyzkoušet nejrůznější krémy, pleťové vody a další výrobky z připravených testrů. Navštívili také biozahradu s ukázkami používaných rostlin, která je součástí společnosti. Nakonec si z neutrálního pleťového základu namíchali svůj vlastní pleťový či parfémový krém.